Hoe moet ik het gebit van mijn hond verzorgen?

Het is belangrijk om het gebit van je hond te verzorgen om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen. Wij hebben op een rij gezet hoe je de tanden van je hond moet verzorgen. Ook hebben we tips over het voer dat goed is voor de tanden van je hond.

Flap.nl Redactie
30 december 2022 16:03

HondVerzorging

Het is belangrijk om het gebit van je hond te verzorgen om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen. Wij hebben hieronder op een rij gezet hoe je de tanden van je hond moet verzorgen. Als je hond gebitsproblemen heeft kun je uiteraard het beste een dierenarts raadplegen voor advies over de verzorging van het gebit van je hond.

  1. Begin op jonge leeftijd: Het is het beste om te beginnen met het verzorgen van het gebit van je hond op jonge leeftijd, zodat ze eraan gewend raken.
  2. Maak gebruik van tandenborstels: Gebruik een tandenborstel speciaal voor honden om het gebit van je hond te poetsen. Dit kan met een ronde of vierkante borstel zijn, afhankelijk van de grootte van de mond van je hond.
  3. Gebruik tandpasta voor honden: Gebruik tandpasta speciaal voor honden, omdat menselijke tandpasta te veel fluoride bevat voor honden.
  4. Maak gebruik van tandenstokers: Als je hond moeite heeft om zijn tanden te laten poetsen, kun je een tandenstoker gebruiken om tussen de tanden te reinigen.
  5. Bezoek regelmatig de dierenarts: Laat het gebit van je hond regelmatig door een dierenarts controleren om eventuele problemen op te sporen en te behandelen.

Ook het voer dat je hond eet heeft invloed op de gezondheid van het gebit van je hond. Er zijn verschillende soorten hondenvoer op de markt die kunnen helpen om het gebit van je hond gezond te houden. Dit zijn enkele opties:

  • Hondenvoer met tandvriendelijke korrels: Sommige hondenvoer bevat korrels die zijn ontworpen om tijdens het kauwen te schuren en tandplak te verwijderen.
  • Droog hondenvoer: Droog hondenvoer kan helpen om tandplak en tandsteen te verwijderen doordat het tijdens het kauwen de tanden schoonmaakt.
  • Hondenvoer met bepaalde voedingsstoffen: Sommige voedingsstoffen, zoals fosfor en calcium, kunnen helpen om het gebit van je hond gezond te houden. Raadpleeg een dierenarts voor advies over welke voedingsstoffen het beste zijn voor het gebit van je hond.
  • Gehydrolyseerd hondenvoer: Dit soort hondenvoer is gemaakt van eiwitten die zijn afgebroken tot kleinere moleculen, wat kan helpen om allergische reacties te voorkomen en het gebit van je hond gezond te houden.

Deel