Waarom is er speciaal kattenvoer voor indoorkatten?

Katten die veel buiten zijn gebruiken meer energie dan katten die alleen maar binnen blijven. Deze indoorkatten hebben daardoor ook andere voedingsbehoeften dan katten die voornamelijk buiten zijn. 

Flap.nl Redactie
16 januari 2023 10:15

VerzorgingKat

Welke voedingsstoffen heeft mijn indoorkat nodig?

Het is belangrijk om een voer te kiezen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je indoor kat. Er is speciaal voer voor indoorkatten omdat indoorkatten andere voedingsbehoeften kunnen hebben dan katten die naar buiten gaan. Indoor katten hebben vaak een lager energieverbruik, omdat ze minder beweging hebben. Als gevolg hiervan kunnen ze een lager caloriegehalte in hun voer nodig hebben om gewichtstoename te voorkomen. Speciaal voer voor indoorkatten is ook vaak rijk aan voedingsstoffen die nodig zijn om de gezondheid van de huid en het haar te ondersteunen, omdat indoorkatten minder blootgesteld zijn aan zonlicht, wat een belangrijke bron van vitamine D kan zijn. Verder hebben indoorkatten behoefte aan voldoende eiwitten, vetten, vitamines en mineralen om gezond te blijven.

Welk merk kattenvoer is het beste voor mijn kat?

Er zijn veel merken voer voor indoor katten op de markt. Populaire merken zijn Royal Canin, Hill's Science Diet, Purina One en Iams. Het is belangrijk om kattenvoer te kiezen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je indoor kat. Het is daarom moeilijk om een specifiek merk te adviseren zonder meer informatie te hebben over de leeftijd, gewicht, activiteitenniveau en eventuele gezondheidsproblemen van je kat. Bovendien kan wat voor de ene kat werkt, niet per se werken voor een andere kat. Het is het beste om contact op te nemen met een dierenarts voor advies over welk voer het beste is voor je indoor kat. Zij kunnen rekening houden met alle factoren die van invloed zijn op de voedingsbehoeften van je kat en je aanbevelingen doen op basis hiervan. Als je dat niet ziet zitten kun je zelf een inschatting maken en eventueel verschillende merken kattenvoer uitproberen om te kijken welk merk kattenvoer het best bij jouw indoorkat past.

Deel