Hondenvoer: droogvoer of natvoer?

Je wilt je hond natuurlijk het beste eten geven, maar er is wel erg veel keuze in hondenvoer. Voor welk merk kies je bijvoorbeeld? En is het beter om je hond droogvoer of natvoer te geven? Wij hebben de voordelen van beide soorten hondenvoeding op een rij gezet.

Flap.nl Redactie
18 december 2022 21:03

WeetjeHondenvoerHond

Voordat we beginnen met het opnoemen van alle keuzes willen we zeggen dat elke hond anders is. En daardoor moet je ook vooral naar je hond kijken als het gaat om het beste voer. Er is namelijk niet een bepaald voer dat altijd het beste is voor je hond. Dat hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd, de soort hond en niet te vergeten de smaak van je hond. met dit artikel proberen we je een beetje te helpen als je geen idee hebt waar je moet beginnen om er achter te komen welk hondenvoer het beste is voor jouw hond.

Royal Canin, Eukanuba, Acana of toch een ander merk?

Er zijn veel merken die hondenvoer verkopen. Over het algemeen zijn veel mensen merkentrouw. Als je eenmaal goed voer voor je hond hebt gevonden dan is het vaak handig om daarbij te blijven. Jij, maar ook je hond weet dan waar je aan toe bent. Of dat nou Royal Canin, Eukanuba, Acana of toch een ander merk hondenvoer is maakt dan niet veel meer uit. Er is niet één merk dat duidelijk beter is dan andere merken. Belangrijk is dat je gaat voor hondenvoeding die gezond, volwaardig, betaalbaar en gemakkelijk in gebruik is.

Wel soort hondenvoer? Natvoer of Droogvoer?

Zowel droogvoer als natvoer is compleet hondenvoer. De vorm moet dus niet leidend zijn bij de keuze van voer. Belangrijker is dat het voer goed is voor jouw hond. Hieronder zetten we de voordelen van beide soorten hondenvoer op een rij.

Hondenvoeding: voordelen droogvoer

  • Langer houdbaar
  • Draagt bij aan gezonde tanden
  • Goedkoper
  • Hoeft niet koel bewaard te worden
  • Langer smaakvol dan natvoer

Droogvoer bevat weinig water. Daarom moet je hond tijdens en na het eten goed drinken. Droogvoer bevat vaak alle essentiële bestanddelen en een heleboel toegevoegde vitamines die helpen bij een gezond eetpatroon. Daarnaast kunnen honden er stevig op kauwen waardoor ze tandsteen voorkomen. 

Hondenvoeding: voordelen natvoer

  • Smaakvol
  • Licht verteerbaar
  • Kans op urineweginfecties kleiner

Nat hondenvoer kan vochtig of half vochtig zijn en bestaat voor 60 tot 85% uit vocht. Natvoeding is verkrijgbaar in zakken of blikken. Vaak vinden honden natvoer veel lekkerder dan droogvoer. Natvoer bevat meestal alles wat honden nodig hebben voor een gezond dieet. Hou er wel rekening mee dat natvoer voor een groot deel uit water bestaat en dat ze er dus meer van moeten eten. 

Natvoer en droogvoer combineren voor je hond

Hierboven hebben we laten zien dat zowel nat hondenvoer als droog hondenvoer voordelen heeft. Het is dan ook een goed idee om beide producten te combineren. Met een dagelijkse mix van 50% droogvoer en 50% natvoer, profiteert je huisdier van de voordelen van beide soorten voer. Dit doe je het beste door bijvoorbeeld ’s ochtends droge en ’s avonds natte voeding voor de hond te geven. Zo hou je de voeding gevarieerd, gezond en lekker.

Op zoek naar de laagste prijs voor droogvoer of natvoer voor je hond?

Op Flap.nl vergelijken we dagelijks de prijzen van natvoer en droogvoer van veel verschillende merken bij online winkels en dierenwinkels. Door de prijs per kilogram te vergelijken kun je eenvoudig zien waar jij de favoriete voeding voor jouw hond het beste kunt kopen. Goed voor je hond en voor je portemonnee.

Deel